Wonen met dementie

Psychogeriatrische problemen, waaronder dementie valt, zijn problemen die zich voordoen bij blijvende aandoeningen die gepaard gaan met beperkingen van de geestelijke vermogens (psycho) op hogere leeftijd (geriatrie). Naast geheugenstoornissen is er vaak sprake van desoriëntatie, verlies van spraak en verwardheid of onrust.

Wanneer psychogeriatrische problemen blijvende zorg, begeleiding, verpleging en behandeling vragen, kunnen cliënten wonen op La Verna of Portiuncula. Hier bieden wij extra aandacht voor structuur en veiligheid van de bewoners.

In het nieuwe La Verna zijn de appartementen gesitueerd in een woning met 10 appartementen. Er wordt in de woningen gezamenlijk gekookt in de centraal gelegen eigen keuken. In de gezamenlijke woonkamer kan men gezellig zitten en bijvoorbeeld t.v. kijken. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen zit/slaapkamer.

Op locatie Portiuncula is een kleinschalige woonvorm gevestigd, die bestaat uit twee woningen voor elk zes bewoners. Er wordt in de woningen gezamenlijk gekookt in de centraal gelegen eigen keuken. In de gezamenlijke woonkamer kan men gezellig zitten en bijvoorbeeld t.v. kijken. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen zit/slaapkamer.