Wonen met dementie

Psychogeriatrische problemen, waaronder dementie valt, zijn problemen die zich voordoen bij blijvende aandoeningen die gepaard gaan met beperkingen van de geestelijke vermogens (psycho) op hogere leeftijd (geriatrie). Naast geheugenstoornissen is er vaak sprake van desoriëntatie, verlies van spraak en verwardheid of onrust.

Wanneer psychogeriatrische problemen blijvende zorg, begeleiding, verpleging en behandeling vragen, kunnen cliënten wonen op afdeling 1 van locatie La Verna. Hier bieden wij extra aandacht voor structuur en veiligheid van de bewoners. Ook op afdeling Zonnelied van locatie La Verna, zijn 18 appartementen beschikbaar voor cliënten met psychogeriatrische aandoeningen. Dit is een gesloten afdeling, met kleinschalige woongroepen van 9 bewoners per groep.

Op locatie Portiuncula is de kleinschalige woonvorm Portiuncula gevestigd. Deze woonvorm bestaat uit twee groepswoningen, voor elk zes bewoners. Er wordt in de groepswoningen gezamenlijk gekookt in de centraal gelegen eigen keuken. In de gezamenlijke woonkamer kan men gezellig zitten en bijvoorbeeld t.v. kijken. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen zit/slaapkamer.