La Verna

Sinds februari 2022 zijn wij met onze bewoners verhuisd naar ons nieuwe La Verna, welke op ons kloosterterrein is gebouwd aan de Leemweg in Alverna. In ons nieuwe huis bieden wij bij 60 appartementen 24-uurs zorg voor ouderen met een somatische en/of psychogeriatrische achtergrond. U heeft een verpleeghuisindicatie nodig om hier te kunnen wonen.

Momenteel kunt u ons pand bezoeken via de Leemweg, lopend richting de achterzijde van het pand, langs de kloostermuur. Dit wordt aangeduid met bewegwijzering.

Midden 2023 wordt fase 2 opgeleverd met nog 30 appartementen. Na de oplevering van de 2e fase zullen er totaal 70 appartementen zijn waar LuciVer de zorg biedt.  De overige 20 appartementen worden (vanaf de oplevering 2e fase) beheerd door De Driestroom. 

Wat bieden wij bij La Verna aan onze bewoners?

Het uitzicht rondom La Verna is prachtig in het groen van Alverna met mooie wandelmogelijkheden door de bosrijke omgeving. Onze tuin wordt geheel op alle behoefte van onze bewoners afgestemd, waardoor er genoten kan worden van het huis en de omgeving. U kunt wandelingen maken in onze lommerrijke tuin naar bijvoorbeeld de boerderijdieren achter op ons kloosterterrein of naar onze eeuwenoude lindeboog. Onze medewerkers en vrijwilligers willen u graag een warme woonomgeving bieden waar u zich prettig en veilig voelt. Zij doen hun uiterste best om u alle service te bieden binnen de mogelijkheden die er zijn. 

Uw appartement is ruim en de zitkamer is voorzien van een keuken waar u een kop koffie of thee kunt maken voor u en uw visite.  U heeft een aparte slaapkamer met ruime garderobekast en een grote privé badkamer welke van alle gemakken is voorzien. Alle zijden van het pand hebben prachtig uitzicht, waardoor u kunt genieten van de landelijke omgeving. U kunt zich comfortabel terugtrekken in uw eigen appartement. 

Vindt u het fijn om samen te komen, dan is daar gelegenheid voor in onze prachtige huiskamer die we samen delen met de andere 9 bewoners. Hier wordt samen gegeten en is er mogelijkheid voor een gezellig samenzijn, het doen van een activiteit, even rustig de krant lezen of een kaartje te leggen met een kopje koffie. In de huiskamer zijn 2 zitgelegenheden met daartussen een mooie grote en ruime woonkeuken en eettafels. Ook is er een ruim balkon welke ingericht is met een heerlijke comfortabele tuinmeubilair. Dit tuinmeubilair wordt ons aangeboden door de Vrienden van LuciVer. 

Het nieuwe La Verna is een bijzonder duurzaam gebouw waarbij geen CO2 uitstoot meer plaatsvindt. Verwarming vindt plaats door middel van bodemwarmte. De vaste verlichting bestaat uit energiearme LED verlichting en de energie die het gebouw nodig heeft wordt grotendeels opgewekt met eigen zonnepanelen op het dak. Met de ingebruikname van het nieuwe La Verna wordt ook meteen overgestapt op een systeem van afvalscheiding. Alle leveranciers zijn geselecteerd op duurzaamheidscriteria en bij de inkoop van producten wordt sterk rekening gehouden met de circulariteit van een product. 

Met nieuwe zorgtechnologie welke is geïntegreerd in het nieuwe pand kunnen we in het nieuwe La Verna nog beter inspelen op het leefplezier van onze bewoner. De zorgtechnologie draagt o.a. bij aan het vergroten van de privacy van bewoners. Het geeft de bewoner nog meer de ruimte om ‘zo thuis als mogelijk’ te kunnen genieten. 

La Verna heeft kleinschalige woningen voor cliënten met een somatische of psychogeriatrische achtergrond. De wandelpaden zijn voor alle bewoners goed toegankelijk en geven nog meer leefplezier.  

Na het opleveren van fase 2 (naar verwachting voorjaar/zomer 2023) kom je op de begane grond, vanuit het entree, in een gezamenlijke ruimte, waarin onder meer een ontmoetingsruimte en een stilteruimte komt. Buiten is rondom het pand een ruime zitgelegenheid. Het entree zal een mooi gezamenlijk plein gaan worden waar we alle facetten samenbrengen.