La Verna

Sinds februari 2022 zijn wij met onze bewoners verhuisd naar ons prachtige, nieuwe La Verna. La Verna is gesitueerd op ons kloosterterrein aan de Leemweg 134 in Alverna. In La Verna bieden wij op 70 appartementen 24-uurs zorg aan ouderen met een somatische en/of psychogeriatrische achtergrond. Om hier te kunnen wonen heeft u een verpleeghuisindicatie nodig. 

Ieder bewoner beschikt over een eigen appartement wat bestaat uit een woonkamer met pantry, een slaapkamer en een ruime badkamer. 10 Appartementen vormen te samen een woongroep die samen over een grote huiskamer beschikt. Hier wordt gekookt, gezamenlijk gegeten en vinden er allerlei activiteiten plaats.

Tevens  zijn in de lokatie La Verna 20 appartementen, die worden beheerd door De Driestroom.

La Verna beschikt over 2 mooie grote tuinen waarin gewandeld kan worden en waar diverse terrassen zijn aangelegd. Tevens bevindt zich op het terrein ook nog een dierenweide die beheerd word door vrijwilligers.

Wat bieden wij op La Verna aan onze bewoners?

Het uitzicht rondom La Verna is prachtig in het groen van Alverna met mooie wandelmogelijkheden door de bosrijke omgeving. Onze tuin wordt geheel op alle behoefte van onze bewoners afgestemd, waardoor er genoten kan worden van het huis en de omgeving. U kunt wandelingen maken in onze lommerrijke tuin naar bijvoorbeeld de boerderijdieren achter op ons kloosterterrein of naar onze eeuwenoude lindeboog. Onze medewerkers en vrijwilligers willen u graag een warme woonomgeving bieden waar u zich prettig en veilig voelt. Zij doen hun uiterste best om u alle service te bieden binnen de mogelijkheden die er zijn. 

Uw appartement is ruim en de zitkamer is voorzien van een keuken waar u een kop koffie of thee kunt maken voor u en uw visite.  U heeft een aparte slaapkamer met ruime garderobekast en een grote privé badkamer welke van alle gemakken is voorzien. Alle zijden van het pand hebben prachtig uitzicht, waardoor u kunt genieten van de landelijke omgeving. U kunt zich comfortabel terugtrekken in uw eigen appartement. 

Vindt u het fijn om samen te komen, dan is daar gelegenheid voor in onze prachtige huiskamer die we samen delen met de andere 9 bewoners. Hier wordt samen gegeten en is er mogelijkheid voor een gezellig samenzijn, het doen van een activiteit, even rustig de krant lezen of een kaartje te leggen met een kopje koffie. In de huiskamer zijn 2 zitgelegenheden met daartussen een mooie grote en ruime woonkeuken en eettafels. Ook is er een ruim balkon welke ingericht is met heerlijk comfortabele tuinmeubilair. Dit tuinmeubilair is ons aangeboden door de Vrienden van LuciVer. 

LuciVer gaat voor duurzaamheid! Het nieuwe La Verna is een bijzonder duurzaam gebouw waarbij geen CO2 uitstoot plaatsvindt. Verwarming vindt plaats door middel van bodemwarmte. De vaste verlichting bestaat uit energiearme LED verlichting en de energie die het gebouw nodig heeft wordt grotendeels opgewekt met eigen zonnepanelen op het dak. Met de ingebruikname van het nieuwe La Verna wordt ook meteen overgestapt op een systeem van afvalscheiding. Alle leveranciers zijn geselecteerd op duurzaamheidscriteria en bij de inkoop van producten wordt sterk rekening gehouden met de circulariteit van een product. 

Met nieuwe zorgtechnologie, geïntegreerd in het nieuwe pand, kunnen we in het nieuwe La Verna nog beter inspelen op het leefplezier van onze bewoner. De zorgtechnologie draagt o.a. bij aan het vergroten van de privacy van bewoners. Het geeft de bewoner nog meer de ruimte om ‘zo thuis als mogelijk’ te kunnen genieten. 

La Verna heeft kleinschalige woningen voor cliënten met een somatische of psychogeriatrische achtergrond. De wandelpaden zijn voor alle bewoners goed toegankelijk en geven nog meer leefplezier.  

Vanuit het mooie voorplein komt u via de entree in La Verna. Hier vindt u een gezamenlijke ruimte, waarin zich onder meer zitplekken, een ontmoetingsruimte en een stilteruimte bevinden. Ook buiten is rondom het pand ruime zitgelegenheid beschikbaar.