Ondertekening plannen sloop en nieuwbouw La Verna

Vrijdag 7 februari ondertekenden we met Driestroom, Talis en Hendriks Bouw en Ontwikkeling de overeenkomsten voor de sloop en nieuwbouw van verpleeghuis La Verna. Het is een bijzonder moment. Na een lange en intensieve voorbereiding zijn we klaar om écht aan de slag te gaan. De afgelopen maanden zijn de plannen in overleg met de cliëntenraad en de buurtbouwgroep verder uitgewerkt. Gemeente Wijchen is bezig met de laatste fase van het bestemmingsplan.

Impressie van de nieuwbouw van La Verna

Het stond zaterdag met een mooie foto in De Gelderlander en ook op Wijchensnieuws.nl staat een artikel.

Tussen maart en november zijn voorbereidende werkzaamheden rondom het huidige La Verna, waaronder de verplaatsing van het trafohuis. In december dit jaar start de bouw van de eerste fase. Een jaar later is dit klaar en kunnen alle bewoners van het huidige La Verna verhuizen. Vanaf maart 2022 wordt het huidige gebouw gesloopt. In juni 2022 kan de bouw van fase 2 beginnen. Ook dit duurt een jaar. In dat gedeelte komen zowel cliënten van LuciVer als Driestroom. Binnenkort starten we ook met het ontwerp van de tuin. Tijdens de bouw en sloop gaat de huidige tuin natuurlijk flink op de schop, zodat we een groot deel van de tuin opnieuw moeten aanleggen.

Op dit moment zijn er ook al voorbereidingen aan de gang. In het huidige gebouw zijn namelijk twee soorten vleermuizen gezien. Dit is bijzonder en ze zijn beschermd. Op de zolder van De Brouwerij en Rivo Torto maakt Talis vervangende huisvesting voor de vleermuizen.