Eerste mantelzorgcafé in Alverna groot succes

Afgelopen dinsdag 5 oktober heeft in de OASE op Alverna het eerste mantelzorgcafé plaatsgevonden. Entree was gratis, alsmede ook de drankjes en hapjes.

Tot  verrassing en grote vreugde van de “Leergemeenschap Dementievriendelijk Alverna” waren er even na zessen 35 man in de grote bovenzaal van de OASE. Ze werden liefdevol ontvangen door een viertal studenten van de HAN met een drankje en koek.

Mantelzorgcafé Alverna

Wethouder Titus Burgers hield een openingspraatje waarin vooral duidelijk werd dat  de gemeente Wijchen het initiatief van een mantelzorgcafé van harte toejuicht. Daarna kon het programma beginnen. We hadden de zeer ervaren Walter Vrijsen uitgenodigd om te komen vertellen over dementie en mantelzorg. Zeer informatief en creatief via gespeelde casussen samen met Linda Dauwerse van het Radboudumc.

Bijna had het niet door kunnen gaan omdat Walter stemproblemen had. Gelukkig werd hij bijgestaan door een van de leergemeenschapleden alsof ze dat samen al jaren deden. In de pauze onder een (gratis) drankje en hapje werd geanimeerd gediscussieerd met elkaar over de vraag: Wat willen we met een mantelzorgcafé? Walter ging na de pauze door met zijn “act”.

Er bleven daarna nog veel vragen over en het lijkt dus redelijk te veronderstellen dat het café recht van bestaan heeft, en een vervolg gaat krijgen. Besloten werd om tot nader order elke eerste dinsdag van de maand in de Oase een mantelzorgcafé te organiseren.

Het volgende Mantelzorgcafé wordt gehouden op
dinsdag 2 november om 18.30 uur in de Oase op Alverna.
Geïnteresseerd? Kom gerust eens kijken. U bent van harte welkom.