Dagbesteding

Een dag verantwoord en gezellig besteed.

Als het voor u minder vanzelfsprekend is geworden om zelfstandig te blijven wonen en u heeft behoefte aan een gestructureerd activiteitenprogramma, dan bent u bij LuciVer welkom in het dagbegeleidingscentrum in het dorpshuis Oase in Wijchen, of in het dagbegeleidingscentrum het Achterom in de Homberg in Wijchen. Hiervoor heeft u een Wmo-indicatie nodig.
Andere mensen ontmoeten, gezellig samen op een gestructureerde manier dingen ondernemen of zomaar een kopje koffie samen drinken. Dat zijn belangrijke dingen in het leven en geven uw dag een zinvolle invulling. LuciVer is een kleine zorgorganisatie, die gericht is op Alverna en omgeving. Hierdoor is de kans groot dat u bekenden treft.

Huiselijke sfeer

Onze enthousiaste welzijnsmedewerkers zorgen er in een huiselijke sfeer voor dat u door middel van de activiteiten zoveel mogelijk uw zelfstandigheid kunt behouden of verbeteren. Denk daarbij aan geheugentrainingen, het spelen van gezelschapsspellen, het maken van wandelingen, bloemschikken of het (voor)lezen van de krant. Deze gestructureerde activiteiten bieden ondersteuning en houvast. Ook ontlast deelname aan de activiteiten de zorg die u ontvangt van uw mantelzorger(s) of partner. Samen met u kijken we waar u graag aan deelneemt en wat voor u van toegevoegde waarde is. Hiervoor stellen we een begeleidingsplan op. Er even tussenuit, nieuwe ontmoetingen, structuur en gezelligheid doen wonderen.

Creatieve, culturele, recreatieve, sportieve en spirituele activiteiten

De dagbegeleiding kent een vast weekprogramma. Ook worden er gedurende het jaar extra activiteiten georganiseerd met een creatieve, culturele, recreatieve, sportieve en spirituele inslag. Kijk op het maandoverzicht welke activiteiten wanneer worden georganiseerd. U kunt op doordeweekse dagen meerdere dagdelen deelnemen. De dagbegeleiding wordt georganiseerd in samenwerking met MeerVoormekaar Wijchen. Afhankelijk van uw indicatie, uw woonplaats en uw wensen, kunnen wij het vervoer van thuis naar de dagbegeleiding en vice versa voor u regelen.

Samen eten

Alleen eten vinden veel mensen ongezellig of moeilijk. U en uw familie of vrienden zijn elke dag bij ons welkom om gezellig met anderen te komen eten. In de ontmoetingsruimte van Portiuncula kunt u dagelijks tussen 12.30 uur en 14.00 uur deelnemen aan de maaltijden. We serveren een wisselend menu. Van Hollandse pot, tot buitenlands eten. Voor elk wat wils dus.
Deelname aan de activiteiten en het gezamenlijk eten is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen in Wijchen en omgeving én voor cliënten van LuciVer. Voor deelname heeft u een Wmo-indicatie nodig. Voor deelname aan de maaltijden dient u 24 uur van tevoren te reserveren, dit kan bij de receptie. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de receptie van LuciVer: 024 – 641 31 41 of per mail naar info@luciver.nl