Portiuncula

Aan de Graafseweg, op loopafstand van La Verna en Rivo Torto, ligt locatie Portiuncula. Dit is, evenals Rivo Torto, een wooncomplex voor zelfstandig wonenden in eigendom van woningcorporatie Talis. Ook hier wordt door LuciVer zorg en diensten verleend. Deze locatie ligt aan de bosrand in een mooie, rustige omgeving en telt 77 appartementen. De ruime appartementen beschikken over een woonkamer, twee slaapkamers, een keuken en een badkamer met douche en toilet. De appartementen die aan de Graafseweg liggen beschikken over een balkon.

De appartementen zijn bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen belangrijk vinden. U heeft de regie in Portiuncula in eigen handen. U behoudt uw eigen huisarts en kunt desgewenst gebruikmaken van LuciVer Thuiszorg of van de huishoudelijke hulp van LuciVer. Wanneer u het leuk vindt bent u welkom in de centrale ontmoetingsruimte om samen met medebewoners te eten of koffie te drinken. U bepaalt zelf waaraan u wilt deelnemen en waaraan niet. Niets hoeft, alles mag. Wanneer u er behoefte aan heeft staan de medewerkers van LuciVer voor u klaar.
Naast de appartementen zijn in Portiuncula ook twee kleinschalige woonvormen gerealiseerd voor mensen met een psychogeriatrisch ziektebeeld. Deze woonvormen zijn onderdeel van Stichting LuciVer. De kleinschalige woonvormen bieden een huiselijke omgeving voor maximaal zes personen. Deze bewoners ontvangen 24 uur per dag zorg en begeleiding, afgestemd op hun persoonlijke behoeften en wensen.
Op de begane grond van Portiuncula bevindt zich een ontmoetingsruimte voor bewoners van Portiuncula. Hier kunnen ook zelfstandig wonende ouderen uit de overige locaties van LuciVer, maar ook uit Alverna en omgeving, elkaar treffen.
Voor inschrijving voor de appartementen van Portiuncula kunt u terecht bij woningcorporatie Talis.