Corona informatie

De informatie, adviezen en richtlijnen rond corona kunnen dagelijks wijzigen. LuciVer hanteert de richtlijnen en informatie van het RIVM en van werkgeversorganisatie Actiz. Daarnaast wordt LuciVer dagelijks op de hoogte gebracht van de laatste richtlijnen en protocollen door de infectiepreventiedeskundige uit de regio. De instructies voor onze medewerkers worden daar zo nodig op aangepast. Op de pagina actuele afspraken vindt u een beknopt overzicht van de afspraken die gelden voor onze bewoners en cliënten.

Alle bewoners van La Verna die het vaccin willen krijgen, zijn gevaccineerd. De meeste van onze zorgmedewerkers zijn ook gevaccineerd. Het is belangrijk om te realiseren dat je toch nog ziek kan worden, ook al ben je gevaccineerd. Een vaccin geeft geen 100% bescherming. Daarom blijven we toch voorzichtig en blijven we alert op mogelijke coronaklachten bij onze bewoners. Hier vindt u meer informatie over het coronavaccin.

Op basis van Vertrouwen meer Vrijheid in Veiligheid
Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: welzijn voor onze bewoners, uw naasten. De te nemen maatregelen blijven daarom een dilemma tussen de veiligheid en het welzijn van de bewoners. De risico’s van het coronavirus zijn nog niet verdwenen en de besmettelijke varianten van het virus zijn in opmars. Onze bewoners zijn uiterst kwetsbaar en een besmetting heeft grote gevolgen. We vertrouwen op uw inzet om met binnen onze vrijheid de veiligheid goed in het oog te houden. De belangrijkste voorwaarde om de veiligheid in de woonomgeving te waarborgen, is dat u en andere bezoekers bij klachten echt niet op bezoek komen. De bewoners, medewerkers en andere bezoekers lopen gevaar als u hier geen gehoor aan geeft. Ook is het belangrijk dat u zich bij klachten direct laat testen.

Wandeling
We zijn ook blij dat onze tuin weer open is! Het is dus mogelijk om tijdens het bezoek een wandeling te maken met uw naaste. Vanwege de bouwwerkzaamheden kan het zijn dat u de vertrouwde route moet aanpassen.

Natuurlijk geldt altijd de voorwaarde dat de bezoeker geen koorts en/of luchtwegklachten heeft. Is een uitzondering van toepassing, dan bespreken we dit met de cliënt en/of mantelzorger.

Mogelijkheden
Het is mogelijk om via digitale hulpmiddelen contact te houden: gewoon bellen of videobellen via Whatsapp. We hebben verschillende smartphones die we hiervoor gebruiken. Vraag hier gerust naar! Als u hier nog niet bekend mee bent, is deze instructie misschien helpend.

Vragen en aanvullende informatie
De bewoners van LuciVer en hun contactpersonen houden wij regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws betreffende het coronavirus.

Bent u inwoner van de regio Gelderland-Zuid en heeft u een vraag over de regionale situatie? Bel GGD Gelderland Zuid: 088 – 144 72 72. Ook is er een landelijk nummer voor mensen die vragen hebben over het coronavirus (RIVM van 8.00 tot 20.00 uur): 0800 – 1351 of kijk op de site van het RIVM.