Corona informatie

De informatie, adviezen en richtlijnen rond corona wijzigen dagelijks. LuciVer hanteert de richtlijnen en informatie van het RIVM en van werkgeversorganisatie Actiz. Daarnaast wordt LuciVer dagelijks op de hoogte gebracht van de laatste richtlijnen en protocollen door de infectiepreventiedeskundige uit de regio. De instructies voor onze medewerkers worden daar zo nodig op aangepast. Op de pagina actuele afspraken vindt u een beknopt overzicht van de afspraken die gelden voor onze bewoners en cliënten.

Huidige stand van zaken besmettingen
Binnen La Verna is niemand positief getest op corona. Ook van onze thuiszorgcliënten zijn ons op dit moment geen besmettingen bekend.

Na een succesvolle start met fase 1, kunnen we nu verder versoepelen!

De afgelopen weken hebben onze bewoners weer bezoek kunnen ontvangen. Het was een eerste stap naar steeds meer mogelijkheden. Dit is over het algemeen goed gegaan. We hoorden veel positieve geluiden van bewoners en familie. Soms was het wel emotioneel of viel het afscheid zwaar. In ieder geval kunnen we nu melden dat onze locaties nog steeds corona-vrij zijn en we door kunnen naar de volgende fase!

Wandeling
We zijn ook blij dat onze tuin weer open is! Vanaf 18 juni is het daarom ook mogelijk om tijdens het bezoek een wandeling te maken met uw naaste.

Voor bovenstaande situaties geldt altijd de voorwaarde dat de bezoeker geen koorts en/of luchtwegklachten heeft. Is een uitzondering van toepassing, dan bespreken we dit met de cliënt en/of mantelzorger.

Was halen/brengen
Het is nu ook weer mogelijk dat het bezoek zelf de was brengt en haalt. Dit scheelt een hoop geregel en zo komt er ook weer meer ruimte in het halletje.

Mogelijkheden
Het is mogelijk om via digitale hulpmiddelen contact te houden: gewoon bellen of videobellen via Whatsapp. We hebben verschillende smartphones die we hiervoor gebruiken. Vraag hier gerust naar! Als u hier nog niet bekend mee bent, is deze instructie misschien helpend. Daarnaast hebben we sinds Pasen ook zogenaamde ‘Raambezoeken’: familieleden kunnen zich via een formulier inschrijven om een bepaald tijdstip via een babyfoon met hun naaste te praten: de bewoner zit binnen, de familie buiten, wel droog en met een kopje koffie.

Vragen en aanvullende informatie
De bewoners van LuciVer en hun contactpersonen houden wij regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws betreffende het coronavirus.

Bent u inwoner van de regio Gelderland-Zuid en heeft u een vraag over de regionale situatie? Bel GGD Gelderland Zuid: 088 – 144 72 72. Ook is er een landelijk nummer voor mensen die vragen hebben over het coronavirus (RIVM van 8.00 tot 20.00 uur): 0800 – 1351 of kijk op de site van het RIVM.